Євросоюз виділить МВФ 150 мільярдів євро

Вівторок, 20 грудня 2011, 09:51

Міністри фінансів країн єврозони погодили виділення 150 млрд євро у вигляді кредиту Міжнародного валютного фонду для підтримки загрузлих у борговій кризі країн регіону.

Водночас, залишається не зрозумілим, чи буде виділено МВФ ще 200 мільярдів від країн Євросоюзу після того, як Велика Британія вийшла з гри, зазначає агентство Reuters.

За підсумками тригодинної телеконференції міністри фінансів Чехії, Данії, Польщі та Швеції також висловили підтримку ініціативи лідерів єврозони, заявивши, що, в свою чергу, також виділять кредити МВФ.

"Держави Євросоюзу нададуть МВФ додаткові 150 млрд євро у вигляді двосторонніх кредитів", - говориться в спільній заяві міністрів фінансів країн ЄС, опублікованому за підсумками телеконференції.

Реклама:

"ЄС буде вітати допомогу в кредитуванні МВФ від членів "Великої двадцятки" та інших сильних у фінансовому відношенні держав для підтримки зусиль щодо збереження глобальної фінансової стабільності", - ідеться в заяві.

Незважаючи на спільне схвалення ідеї дати МВФ більше грошей, щоб фонд міг надати більш об'ємну допомогу країнам єврозони, джерела в Мінфіні Великої Британії повідомили, що Лондон вирішив не вносити свою частку у збільшення ресурсів МВФ.

"Ми ясно дали зрозуміти, що ми не будемо вносити свою частку", - сказав співрозмовник агентства в Мінфіні, а інший додав, що "немає жодної угоди про посилення МВФ на 200 мільярдів євро". Як відомо, Велика Британія не є учасницею зони євро.

Євросоюз же був більш дипломатичним, повідомивши, що Лондон прийме рішення з цього питання на початку нового року в рамках групи країн Великої двадцятки.

Дії Великої Британії роблять єврозону більш ніж будь-коли залежною від економік Китаю та Росії, які показали готовність надати підтримку регіону через механізм МВФ, хоча США, зі свого боку, висловили стурбованість з приводу збільшення залежності МВФ від стану справ у єврозоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!