Янукович вирішив долучитися до тендерів iз розвитку iнфраструктурі в Середнiй Азiї

Четвер, 15 грудня 2011, 16:38

Для України принципово важливо брати участь у тендерах iз розвитку iнфраструктури в Середнiй Азiї.

Про це заявив президент Вiктор Янукович на спiльнiй iз президентом Таджикистану Емомалi Рахмоном прес-конференцiї у четвер у Києвi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для нас принципово важлива участь у цих тендерах iз розвитку iнфраструктури Азiатського регiону, i ми розглядаємо нашу спiвпрацю з Таджикистаном як у площинi двостороннього спiвробiтництва, так i багатостороннього спiвробiтництва", - сказав вiн.

Зокрема, Янукович зазначив, що Україна може брати участь у таких тендерах, як будiвництво автошляхiв, залiзниць, iншої транспортної iнфраструктури, електростанцiй, газо- i нафтопроводiв.

Реклама:

Також, за словами глави української держави, великий потенцiал є у вiтчизняного АПК.

"Ми маємо намiр займатися спiльною (із Таджикистаном) програмою роботи в третiх країнах, зокрема будiвництвом спiльних пiдприємств iз переробки сiльськогосподарської продукцiї, iз вирощування рiзних сiльгоспкультур iз використанням новiтнiх технологiй i технiки, яку виробляють на територiї Українi, i яка становить iнтерес для цього величезного регiону", - сказав Янукович.

Крiм того, президент України повiдомив, що за результатами переговорiв зi своїм таджицьким колегою урядам двох країн доручено розробити i узгодити пропозицiї щодо продовження дiї програми спiвробiтництва до 2020 року.

У свою чергу Рахмон зазначив, що Україна є важливим партнером для Таджикистану на пострадянському просторi.

Вiн запросив Януковича вiдвiдати Таджикистан з офiцiйним вiзитом у зручний для нього час.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!