Банки не проти купувати в Азарова валютні ОВДП – банкір

Понеділок, 12 грудня 2011, 13:17

Серед банків будуть охочі купувати в Мінфіну валютні ОВДП.

Таку думку висловив голова правління "Райффайзен Банку Аваль" Володимир Лавренчук.

"Банківська система ліквідна, але насправді вона ліквідна завдяки окремим банкам. Тому можливе коло покупців буде звужене, але традиційні гравці проявлять інтерес", - уточнив банкір, пише DT.UA.

Він нагадав, що ще не було жодного прикладу, коли б держава не виконала свої боргові зобов’язання, у т.ч. в 1998 році (тоді, щоправда, була реструктуризація).

Реклама:

Лавренчук наголосив, що виведення нового інструменту на ринок буде вигідним для уряду – завдяки можливості залучити ресурс на внутрішньому ринку дешевше, ніж на зовнішньому.

"Для держави сьогодні закритий ринок капіталу. За таких умов краще й дешевше взяти ресурс у власного населення, власних підприємців", – зауважив голова правління "Райффайзен Банку Аваль".

Аналізуючи плани Мінфіну щодо випуску валютних ОВДП (продаватимуться за валюту), директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова зауважила, що ставлення НБУ до цього інструменту неоднозначне.

З одного боку, НБУ має відстоювати перш за все інтереси гривні. З іншого, на Інститутській дають собі звіт – уряд розширює лінійку боргових продуктів, щоб полегшити виконання зовнішніх зобов’язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!