"Укрзалізниця" "доїздилася" до збитків у 5 мільярдів

Понеділок, 21 листопада 2011, 13:29

Збитки "Укрзалізниці" від пасажирських перевезень за 10 місяців 2011 року виросли до 5,3 млрд гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

При цьому збитки від пасажирських перевезень у приміському сполученні становлять 2,7 млрд гривень, повідомляє ТСН із посиланням на прес-службу компанії.

Рухомий склад залізниць України сьогодні зношений на 86%. 11 пасажирських локомотивів та 202 вагонів підлягають списанню через неможливість подальшої експлуатації.

За даними прес-служби, за останні 10 років кількість пасажирських вагонів скоротилася на 3 623 одиниці, а було закуплено лише 550 одиниць.

Реклама:

Варто відзначити, що попри роботу у "мінус", державний перевізник час від часу проводить не зовсім зрозумілі марнотратні закупівлі.

Так, нещодавно служба матеріально-технічного постачання "Львівської залізниці" придбала 200 смітників ціною понад 5 тис. гривень кожен. При цьому, середня ринкова ціна вуличних урн коливається від 600 до 1000 гривень.

У серпні "Укрзалізниця" після набуття розголосу у ЗМІ розірвала тендерну угоду на придбання позолочених мобільних телефонів.

Пізніше "Укрзалізниця" скасувала через "непереборну силу" тендер із закупівлі золотих та срібних нагрудних значків на суму 279 тис. гривень.

У вересні державний монополіст через тендер закупив за бюджетні кошти 40 статуеток загальною вартістю 800 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!