Литвин теж хоче ознайомитися з документом, який приховує Азаров

Понеділок, 31 жовтня 2011, 12:31

Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір отримати для ознайомлення текст угод про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Про це він сказав в ході погоджувальної ради в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Пропозиції Анатолія Степановича (Гриценко) приймаються. Я звернуся до уряду і президента, щоб надали і сам текст документу і, якщо директиви мають обмежений доступ, то через перший відділ, хто має доступ до них, могли ознайомитися", - зазначив спікер ВР.

Народний депутат Анатолій Гриценко запропонував керівнику парламенту звернутися до керівництва України, щоб воно надало текст директив на переговори з РФ.

Реклама:

"Пропоную вам письмово звернутися до президента, прем'єр-міністра, щоб вони негайно надали текст директиви на переговори з РФ, які видані для переговорів щодо газу і для переговорів по ЗВТ", - сказав Гриценко.

Він підкреслив, що парламентарії повинні знати, про що там йде мова і "в яких рамках діє цей уряд".

Гриценко також нагадав, що прем'єр-міністр заявляє "про всеосяжні домовленості, які були підписані, заявляє про кардинальне зниження ціни (на газ), а ми знаємо, що просто так це не буває".

Як повідомлялося, 18 жовтня в Санкт-Петербурзі керівники урядів країн СНД, у тому числі прем'єр України Микола Азаров, підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності.

Згоду щодо цього документу було досягнуто раніше в той же день на зустрічі голів урядів СНД.

Тим не менш, документ досі не було оприлюднено урядом. Раніше проект відповідного договору оприлюднив депутат "БЮТ" Сергій Терьохін -  Договір про ЗВТ в рамках СНД та його додатки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: