В Євросоюзі домовилися списати половину боргів Греції

Четвер, 27 жовтня 2011, 09:37

Саміт зони євро прийшов до угоди з приватними кредиторами про "добровільне" списання 50% боргу Греції або приблизно 100 мільярдів євро, що має знизити фінансові зобов'язання країни до стійкого рівня.

Про це зазначається в комюніке за підсумками зустрічі, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Разом з амбітною програмою реформ для грецької економіки участь приватного сектора має забезпечити зниження грецького боргу і мета досягти 120% до 2020 року. Ми запрошуємо Грецію, приватних інвесторів та всі зацікавлені сторони провести добровільний обмін облігацій із зниженням для приватних інвесторів їх вартості на 50% за номіналом", - йдеться в комюніке за підсумками зустрічі.

Переговори з Institute of International Finance, які представляють інтереси приватних кредиторів, тривали всю ніч.

Реклама:

Лідери країн єврозони попередили кредиторів, що в разі відсутності угоди втрати власників облігацій можуть досягти 100%.

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив після переговорів, що угоду з приватними кредиторами досягнуто.

Держборг Греції, що становить близько 350 мільярдів євро або близько 160% ВВП.

 Жертва банків супроводжується зобов'язанням держав зони євро забезпечити для Греції ще 100 мільярдів євро до 2014 року, йдеться в комюніке.

Раніше в середу під час виступу в бундестазі німецький федеральний канцлер Ангела Меркель заявила, що зниження боргу Греції до 120% - це мета, якої необхідно домогтися європейцям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!