Топ-менеджер Сбєрбанку та Goldman Sachs здасться ФБP

Середа, 26 жовтня 2011, 12:10

Колишній директор Goldman Sachs Group Inc і Сбєрбанку Росії Раджат Гупта здасться в середу ФБР, яке підозрює його в незаконній передачі інсайдерської інформації.

Про це Reuters повідомила людина, близька до розслідування.

За версією прокурорів, Гупта є спільником у кримінальній справі, порушеній на початку 2011 року проти хедж-фонду Galleon Group магната Раджа Раджаратнама.

Джерело, що відмовилося розкривати своє ім'я, оскільки звинувачення ще не були оприлюднені, повідомило, що Гупта вирішив добровільно здатися владі.

Реклама:

Адвокат Гупти Гері Нафталіс не став коментувати повідомлення про можливу кримінальну відповідальність, але виступив із заявою про невинність підозрюваного.

У березні Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила Гупту в наданні секретної інформації засновнику хедж-фонду Galleon Group Раджу Раджаратнаму, який був визнаний винним в інсайд і в жовтні засуджений до 11 років тюремного ув'язнення.

SEC тоді заявляла, що Гупта передав Раджаратнаму інформацію про плановані інвестиції Berkshire Hathaway Inc мільярдера Уоррена Баффета в Goldman Sachs за кілька хвилин до того, як про угоду стало відомо.

Berkshire вклала в акції Goldman 5 мільярдів доларів, посприявши зміцненню стабільності банку в розпал фінансової кризи.

Гупта, колишній керуючий директор консалтингової компанії McKinsey & Co, звинувачувався також у наданні Раджаратнаму інформації про фінансові результати Goldman і Procter & Gamble Co.

62-річний Гупта - один з найбільш високопоставлених представників корпоративної Америки, залучених до розслідування про поширення інсайдерської інформації.

У російському Сбєрбанку Гупта займав пости члена ради директорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!