Азаров знайшов трильйон газу і вже хоче ділитися з Путіним

Понеділок, 5 вересня 2011, 17:10

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров заявив, що в Українi пiдтримали б участь Росiї у новiй компанiї з видобутку газу.

Пiд час засiдання прес-клубу в понедiлок у Києвi вiн зазначив, що ця компанiя може отримати лiцензiю на видобуток близько 1 трильйон кубометрiв природного газу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподiваємося, що необхiдний компромiс iз Росiєю буде знайдено. Довгостроковi iнтереси мають переважити", - сказав Азаров, коментуючи загалом перебiг переговорного процесу Києва i Москви у газовiй сферi.

За словами прем'єра, реформа Нацiональної акцiонерної компанiї "Нафтогаз Україна", яку наразi розпочинає український уряд, полегшить переговори країни з Мiжнародним валютним фондом.

Реклама:

"Ми були iнiцiаторами перенесення приїзду мiсiї МВФ до того моменту, доки не буде ухвалено пенсiйної реформи i не вирiшено питання дефiциту НАК "Нафтогаз", - сказав також Азаров.


Як повiдомлялося, Україна наразi видобуває близько 20 мільярдів кубометрів природного газу щорiчно.

Його споживання в 2011 роцi, згiдно з прогнозом Мiненерговугiлля, скоротиться до 54 мільярдів кубометрів, а в 2012 заплановано знизити його ще на 10 мільярдів кубометрів.

Азаров минулого тижня заявив про розвiданi запаси газу в Українi на рiвнi близько 1 трильйона кубометрів i прогнознi його ресурси близько 11-20 трильйонів куб. м.

Київ пiвтора року проводить переговори з Москвою про перегляд укладених у 2009 роцi на 11 рокiв газових контрактiв, домагаючись зниження цiни i гарантiй обсягiв транзиту газу територiєю України.

Росiйська сторона ставить жорсткою умовою таких переговорiв приєднання "Нафтогазу" до "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!