Ахметов завезе собі вугілля за 164 мільйони гривень

Неділя, 25 вересня 2011, 13:26

ДП "Свердловантрацит" уклало низку угод з ТОВ "Лемтранс" на послуги з перевезення вугілля залізничним транспортом в серпні-грудні 2011 року.

Вартість угод становить 164,39 мільйона гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передає портал "Наші гроші".

"Свердловантрацит" планує перевезти 1,65 мільйона тонн вугілля від станцій Довжанська або Кр.Могила до Придніпровської та Луганської ТЕС, що належать ВАТ "Дніпроенерго", контрольованому групою Ріната Ахметова, а також станцій Маріуполь-порт, Бердянськ та Миколаїв.

Реклама:

Група Ахметова контролює близько 20% статутного капіталу ТОВ "Лемтранс". Нещодавно директор з розвитку нових напрямів бізнесу СКМ Микола Нестеренко повідомив про плани із збільшення частки в "Лемтрансі", що володіє 10 тисячами піввагонів та Керченським стрілочним заводом.

"Ми ведемо перемовини про викуп частки у акціонерів", - сказав Нестернко виданню "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, ахметівська компанія "Дтек" в 2010 році уклала з "Свердловантрацитом" і "Ровенькиантрацитом" інвестиційні угоди. Нещодавно директор "Дтек" Максим Тимченко повідомив про намір компанії взяти участь у конкурсі на концесію цілісних майнових комплексів цих вугледобувних підприємств.

Конкурентом групи Ахметова, пишуть "Наші гроші", буде ТОВ "Донпромбізнес", дочірнє підприємство компанії "Coal Energy S.A." з Люксембургу, що через кіпрський офшор "Lycaste Holdings Limited" належить Віктору та Марині Вишневецьким.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!