Український фондовий ринок не залишає думка про Грецію

Понеділок, 19 вересня 2011, 19:47

Український фондовий ринок завершив сесію понеділка зниженням індексів на черговій хвилі побоювань інвесторів щодо дефолту Греції.

Так, індекс "Української біржі" (УБ) закрився на позначці 1470,72 пункту, втративши за день 1,19%. Індекс ПФТС опустився на 0,71%, до позначки 578,67 пункту.

"Торги на УБ відкрилися зниженням котирувань і протягом всієї сесії проходили в негативному ключі, слідуючи тенденціям світових майданчиків. До середини сесії розмірений хід торгів був порушений значною активністю покупців, завдяки яким за низкою паперів втрати були швидко відіграні", - відзначає керівник напрямку по роботі з VIP-клієнтами Dragon Capital В'ячеслав Орлюк.

Втім, за його словами, сьогодні сили "биків" і "ведмедів" були нерівними і після відкриття американського ринку акцій з пониженням останні здобули переконливу перемогу.

Активніше за інших в понеділок торгувалися ліквідні папери банківського сектора, електрогенерації і ГМК.

У трійці призерів за обсягом торгів були вже звичні для останніх тижнів папери "Центренерго" (CEEN) - 6,8 мільйона гривень, "Мотор Січі" (MSICH) - 8,3 мільйона гривень, і Алчевського меткомбінату (ALMK) - 6,7 мільйона гривень.

Реклама:

Велика частина індексних паперів закінчили день зниженням котирувань, а краще за ринок виглядали сьогодні Авдіївський коксохімічний завод (AVDK) +1,51%, і Крюківський вагонобудівний завод (KVBZ), +2,69%.

Продовжився вихід інвесторів з акцій "Укрнафта" (UNAF) -5,72%, які в понеділок виглядали гірше ринку.

Торги на світових фондових майданчиках проходили із зниженням. Ринки лихоманило на тлі страхів інвесторів щодо боргових проблем країн єврозони і, насамперед, дефолту Греції, каже Орлюк.

"Рішення, прийняте у вихідні на саміті лідерів Євросоюзу, про перенесення виділення країні чергового траншу кредиту зустріли розпродажами ризикових активів", - підкреслює експерт.

"Під впливом зовнішнього негативу перепроданий український ринок акцій, ймовірно, продовжить повільне сповзання вниз. Основні ризики все ті ж - можливий дефолт Греції, проблеми європейських банків і відсутність конкретних рішень по QE-3 за підсумками засідання ФРС США" - вважає Орлюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!