Путін благословив нові мита на нафтопродукти

Четвер, 25 серпня 2011, 14:33

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін підписав постанову, відповідно до якого з першого жовтня експортне мито на нафтопродукти буде розраховуватися за новою схемою.

Про це повідомили джерела Reuters.

"Путін підписав це ввечері 23 серпня. Все залишається в силі, про що говорилося раніше", - сказало джерело в одному з відомств.

"Постанова підписана, але у неї поки немає номера. У постанові мова йде тільки про нафтопродукти - мито в розмірі 90 відсотків від нафтового мита - на бензини і 66 відсотків на всі інші", - сказало джерело, близьке до урядових кіл.

Реклама:

Воно уточнило, що нова схема розрахунку експортного мита на нафту, яку передбачається ввести одночасно з новим митом на нафтопродукти, поки узгоджується.

У рамках нової схеми оподаткування нафтової галузі РФ влада пообіцяла знизити коефіцієнт у розрахунку мита на нафту до 0,60 з 0,65.

"Знизиться коефіцієнт у розрахунку нафтового мита, якщо буде якась вказівка з уряду в будь-якій формі. Це мається на увазі", - сказав він.

Джерела в нафтових компаніях також кажуть, що їм повідомили, що документи про зміну порядку розрахунку експортних мит підписані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!