Черговий актив Жеваго під прицілом прокуратури

Вівторок, 16 серпня 2011, 17:16

Курс купівлі акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК) на "Українській біржі" протягом години знизився на 9,3%.

Подібна паніка навколо акцій ПГЗК виникла після появи інформації про можливу зупинку підприємства через претензії Полтавської природоохоронної прокуратури, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до даних біржі на 17.30, остання угода була реалізована за ціною 20,35 гривні за акцію. Хоча ціна закриття попереднього дня - 22,15 гривні за акцію.

Індекс "Української біржі" за цей час знизився приблизно на 1%.

Крім акцій ПГЗК, зафіксовано і зниження курсу акцій на Лондонській біржі (LSE) гірничорудної компанії Ferrexpo, для якої ПГЗК є ключовим активом.

Реклама:

На підприємстві спростували інформацію про проведення перевірки природоохоронної прокуратури як в цей час, так і в останні місяці.

В Ferrexpo агентству повідомили, що офіційну відповідь на запит буде надано пізніше.

Мажоритарним власником Ferrexpo є український бізнесмен, народний депутат, член опозиційної парламентської фракції БЮТ Костянтин Жеваго.

У липні 2011 року представники правоохоронних органів побували також в центральному офісі банку "Фінанси та Кредит", в ПАТ "Росава", на Стаханівському вагонобудівному заводі, що підконтрольні бізнесмену.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!