Попову треба 80 мільярдів на "комунальну" реформу

Вівторок, 16 серпня 2011, 11:17

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов оцінює реформування галузі житлово-комунального господарства столиці у 80 млрд. гривень до 2025 року.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Українські новини".

При цьому Попов зробив припущення, що реформування ЖКГ потребуватиме більших вкладень, ніж 80 млрд. гривень.

"У найближчі 15 років необхідно інвестувати в ЖКГ майже 80 млрд. гривень, але це не остаточна цифра. Я думаю, що реформування галузі потребуватиме більших інвестицій. У найближчі 3-4 роки, завдяки підтримці президента й уряду, коштам, виділеним із міського бюджету, і приватним інвестиціям, ми зможемо стабілізувати ситуацію, зробити більш надійною і вже далі розвивати й виходити на найсучасніші технології", - розповів він.

Реклама:

При цьому голова міськадміністрації зазначив, що основним напрямком інвестиційної політики міста повинне бути створення умов для залучення приватних інвестицій.

"Я сподіваюся, що вже в наступному році ми зможемо створити такі умови й одержати результат у вигляді інвестицій в обсязі не меншому, ніж допомога з боку держбюджету. Ми дуже серйозно ставимося до того, щоб за найближчі місяці сформувати великий пакет інвестпропозицій. У тому числі і в питаннях розвитку ЖКГ", - сказав Попов.

Він нагадав, що на початку 2012 року в Києві заплановане проведення інвестиційного форуму, на якому місто запропонує іноземним і вітчизняним компаніям проекти для інвестицій на їхню реалізацію.

Попов зазначив, що місто розраховує на залучення для реалізації інвестпроектів і розвитку інженерної інфраструктури міста кілька мільярдів гривень.

Як повідомлялося, Київська міська державна адміністрація перенесла проведення інвестиційного форуму "Перший міжнародний бізнес-форум Києва" на лютий 2012 року.

Планувалося, що у форумі візьмуть участь, зокрема, президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров, віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала, президент Американської торговельної палати Хорхе Зукоскі.

Київська міськадміністрація має намір у 2011 році винести на інвестиційні конкурси 502 проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!