"Газпром" порадував український завод найбільшим за десятиліття замовленням

Понеділок, 6 червня 2011, 16:30

Миколаївське пiдприємство "Зоря-Машпроект" отримало від росiйського ВАТ "Газпром" найбільше замовлення за останні 10 років.

Про це повідомляє прес-служба компанiї, передає агентство "Iнтерфакс-Україна".

Українські виробники забезпечать постачання 46 газотурбiнних двигунiв (ГТД) потужнiстю 16 МВт i 25 МВт.

"Це найбiльше замовлення за останнє десятилiття. Воно на 30-50% перевищує портфелi замовлень росiйського партнера останнiх трьох рокiв", - зазначив спiврозмовник агентства.

Реклама:

Як повiдомили в прес-службi, актуальнi питання спiвпрацi, зокрема нарощування масштабiв партнерства, обговорювалися пiд час спiльної наради фахiвцiв "Зорi-Машпроекту" та "Газпрому", що вiдбулася 1-4 червня в Миколаєвi.

За словами заступника керiвника департаменту з транспортування, пiдземного зберiгання i використання газу ВАТ "Газпром" Олександра Шайхутдiнова, "Газпром" розглядає миколаївського виробника як стратегiчного партнера й нацiлений на збереження i подальше розширення спiвробiтництва.

"Це пов'язано зi збiльшенням обсягiв транспортування газу та реалiзацiєю перспективних проектiв росiйської газової компанiї", - кажуть в прес-службі "Зорi-Машпроекту".

За даними української сторони, наразi в росiйськiй газотранспортнiй системi експлуатуються 888 двигунiв рiзних модифiкацiй виробництва "Зорi-Машпроекту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!