Думка експерта: Українців врятовано від нових Мавроді та "МММ"

П'ятниця, 3 червня 2011, 19:36

Депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук вважає, що зміни до законів про регулювання ринків фінансових послуг зможуть застерегти людей від фінансових пірамід.

В четвер парламент ухвалив закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання ринків фінансових послуг".

Законом передбачено надання додаткових повноважень контролюючим органам щоб вони мали можливість перевіряти не лише фінансові компанії і їх директорів а і власників. В тому числі, на етапі купівлі частки фінансової компанії.

"До теперішнього моменту не чисті на руку керівники і власники фінансових установ порушували закон і несли відповідальність у вигляді невеликого штрафу", - вважає депутат.

Реклама:

Відтепер, за його словами, не тільки суттєво збільшено розміри фінансових санкцій.

"Порушник також не буде мати можливості керувати незаконно придбаними акціями, цю функцію візьме на себе державний регулятор", - наголошує Пінчук.

Депутат каже, що при зверненні до фінансової установи споживач не міг наперед з'ясувати, скільки ці послуги будуть йому коштувати.

"Відтепер, фінансові компанії зобов'язані законом надавати споживачеві повну інформацію про вартість послуг наперед", - підкреслює він.

"І хоча в бік закону лунає критика що він посилює вплив держави на розвиток ринку фінансових послуг, я вважаю, що головне, це захистити наших громадян від пограбування новими Мавроді та МММ", - підсумував Пінчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!