Власники двох найбільших бірж України об'єдналися

Середа, 29 червня 2011, 20:03

Найбільші російські біржі РТС і ММВБ, які є акціонерами українських фондових майданчиків ПФТС і "Українська біржа", у середу підписали угоду про об'єднання.

Про це заявив заступник голови Центробанку Росії, одного з основних акціонерів ММВБ, Сергій Швецов, повідомляє портал "Дело".

"Це велика подія в житті двох бірж - діти подорослішали і підписали шлюбний договір. Росія повинна зайняти гідне місце на міжнародному ринку", - сказав він.

Тепер останньою перешкодою до об'єднання буде узгодження з ФАС Росії.

Реклама:

За словами президента ММВБ Рубена Аганбегяна, документи щодо угоди будуть відправлені регулятору в найближчі дні.

Очолить об'єднану біржу президент ММВБ Рубен Аганбегян, а голова правління РТС Роман Горюнов стане його першим заступником.

За словами Аганбегяна, РТС і ММВБ в якості об'єднаної біржі почнуть роботу у вересні, юридичне об'єднання бірж завершиться в кінці 2011 - на початку 2012 року.

Умови об'єднання передбачають, що вартість 100% акцій РТС, включаючи привілейовані, становить 34,5 млрд. рублів (близько 1,2 млрд. доларів), а 100% акцій ММВБ - 103,5 млрд. рублів (близько 3,7 млрд. доларів).

У ході об'єднання акціонери РТС отримають 35% вартості своїх пакетів грошовими коштами, а 65% - паперами об'єднаної біржі.

Найбільшим акціонером нової біржі залишиться Центральний банк Росії.

Зараз ЦБР контролює близько 29% акцій ММВБ, а після об'єднання бірж його частка може знизитися 21-24% залежно від того, скільки акціонерів РТС погодяться на обмін акцій.

Як повідомлялося, на початку лютого 2011 року російська біржа ММВБ досягла попередньої домовленості про придбання контрольного пакета акцій іншої великого фондового майданчика Росії - біржі РТС.

Кількома днями пізніше голова ради директорів РТС Жак Дер Мегредічян висловив припущення, що слідом за своїми материнськими структурами - російським фондовими майданчиками ММВБ і РТС - можуть об'єднатися ПФТС і "Українська біржа".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!