"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь б'є світові рекорди зі зростання цін

Середа, 29 червня 2011, 12:32

Інфляція в Білорусі за перше півріччя становитиме 33-34% відсотка, і країна вийде у світові лідери за цим показником.

"Зростання рівня цін сповільнилося. Індекс споживчих цін у цілому за півріччя 33-34% відсотка. Порівняно з травнем ми спостерігаємо уповільнення приросту темпів інфляції", - сказав міністр економіки Микола Снопков на брифінгу в середу, передає Reuters.

Найвищу інфляцію в світі 2010 року продемонстрував один з ключових союзників Білорусії - Венесуела, де ціни за рік зросли майже на 30%.

У 2011 році Міжнародний валютний фонд очікує інфляцію в Венесуелі приблизно на тому ж рівні - трохи більше 30% за 12 місяців, і в квітневому прогнозі ставив на друге місце Монголію з 20%.

Реклама:

Білорусь у травні девальвувала свій рубль на 36% оскільки втратила чверть резервів і зіткнулася з дефіцитом валюти після сплеску витрат перед виборами Олександра Лукашенка.

В результаті фінансової кризи економічне зростання в Білорусі сповільнилося: уряд чекав підйому за підсумками року на 9-12%, але минулого тижня Мінфін припустив уповільнення зростання ВВП до 4-5% у 2011 році з 7,6% в 2010 році, а в середу міністр економіки сказав, що песимістичний сценарій передбачає ледь помітне розширення економіки на 1-3%.

"Можливості економічного зростання ми розглядаємо в більш широкому коридорі... У разі оптимістичного розвитку ми розраховуємо на 6-7%, у разі песимістичного ... ми розраховували 1-3%", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!