Присяжнюк вже ініціює зниження експортних мит на зерно

П'ятниця, 10 червня 2011, 18:30

Міністерство аграрної політики і продовольства вважає за необхідне знизити експортні мита на зерно.

Про це повідомив перший заступник міністра Микола Безуглий під час програми "Про головне" е ефірі НТКУ, передає прес-служба міністерства.

"Як державний орган виконавчої влади ми усвідомлюємо необхідність наповнення держбюджету, зокрема, і за рахунок аграрного сектору. Але той розмір мит, який пропонується в цьому законі - від 17 до 23 євро на тонну, - за нашими розрахунками, занадто великий".

"Ми би радили народним депутатам розширити перелік культур, на які можна накласти мито, наприклад, включити до нього ріпак та сою, які також експортуються в значних обсягах, але при цьому знизити мито хоча б до 10 євро на тонну. Це буде той компроміс, на який ми готові сьогодні піти", - зазначив Безуглий.

Реклама:

За його словами, внесені до Податкового кодексу зміни, зокрема, щодо скасування ПДВ не для виробників, а для зернотрейдерів, разом з введенням експортних мит на зернові може призвести до зниження цін на внутрішньому ринку, що буде невигідним для виробників сільгосппродукції.

"Цього року ми розраховували на рентабельність виробництва зернових культур на рівні 30-40%, що є доволі гарним показником. Але введення мит може знизити рентабельність до 10-12%", - зазначив він.

 За словами Безуглого, Міністерством вже направлено офіційні листи з цього питання до ряду відомств. Наразі розглядається питання про внесення змін до закону про введення мит.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович підписав закон, який передбачає введення мит на експорт зерна до 1 січня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!