Суд повернув Києву 96 га землі

П'ятниця, 10 червня 2011, 14:14

Господарський суд визнав недійсним рішення Київради, яким у 2007 році обслуговуючому кооперативу "Забудовник" видалили 96 га землі у Деснянському районі столиці.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві наголосили, що виділення землі на вулиці Пухівській відбулося всупереч вимогам Земельного та Житлового кодексів.

Кооператив тоді отримав 82,86 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла, 8,06 га у короткострокову оренду на 5 років для житлової забудови та 4,87 га - у довгострокову оренду на 49 років для рекреаційних цілей та благоустрою території.

Реклама:

"При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому вказаний кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств", йдеться в повідомленні.

З урахуванням попередніх судових рішень за позовами Генпрокуратури скасовано незаконні рішення Київради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1500 га земель, розташованих у Голосіївському та Деснянському районах столиці, вартістю понад 2,1 мільярда гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!