Томенко: чи буде пенсійна реформа - залежить від Януковича

П'ятниця, 10 червня 2011, 09:02

До кінця поточної сесії Верховної ради пенсійна реформа буде ухвалена у першому читанні, а остаточне рішення залежатиме від позиції президента Віктора Януковича.

Таку думку озвучив заступник голови Верховної ради Микола Томенко під час перебування з робочою поїздкою в Криму у четвер, повідомляє агентство УНІАН.

"Вірогідність першого читання і ухвалення у першому читанні до кінця цієї сесії велика, оскільки 226 голосів є", - сказав Томенко.

Водночас, за його словами, "більшість проблем виникає з її ухваленням в цілому".

Реклама:

Віце-спікер зауважив, що автори законопроекту "посадили себе на шпагат", оскільки дали сигнал про зняття так званих елітних пенсій, однак залишили найбільш суперечливе положення щодо підвищення пенсійного віку.

Томенко зауважив, що все буде залежати від позиції президента і від того, яку сторону підтримає Янукович.

Віце-спікер пояснив, що прем'єр Микола Азаров стверджує, що нині Україна може обійтися й без кредиту МВФ, однією з умов надання якого є ухвалення пенсійної реформи.

Інша позиція, - яку відстоює не тільки віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, але й голова НБУ Сергій Арбузов, - що без кредиту МВФ не обійтися, і тому потрібно ухвалити пенсійну реформу.

Томенко також додав, що, крім опозиції, свою негативну позицію озвучила фракція КПУ, а також займає непевну позицію і Блок Литвина.

"Але все буде залежати від президента. Якщо позиція президента полягатиме, що країні потрібен кредит МВФ, то за таких обставин до кінця сесії буде ухвалена пенсійна реформа в цілому", - сказав віце-спікер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!