Українські НПЗ зупиняти не планується - Мінекономіки

Середа, 4 травня 2011, 12:41

Роботу Лисичанського і Одеського нафтопереробних заводів зупиняти не планується.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов, передає УНІАН.

Він зазначив, що, навпаки, уряд працює над збільшенням завантаження українських НПЗ.

"Сьогодні триває робота над тим, аби повністю завантажити наші нафтопереробні заводи - і Кременчуцький, і Лисичанський, і Одеський НПЗ", - сказав Копилов.

Він нагадав, що Україна домовилася про постачання нафти з Азербайджану, і в процесі переговори з Російською Федерацією.

"Ми, навпаки, працюємо над тим, аби збільшити обсяг нафтопродуктів на власних НПЗ, щоб знизити імпорт світлих нафтопродуктів в Україну", - сказав Копилов.

В Україні працюють шість нафтопереробних заводів загальною потужністю переробки 51,11 мільйона тонн нафти на рік. Три НПЗ - Одеський НПЗ ("ЛУКОЙЛ"), Лисичанський (ТНК-ВР) і Кременчуцький ("Приват"), за даними АМКУ, контролюють 66% українського ринку бензинів і 51% ринку дизельного пального.

Українські нафтопереробні заводи в січні-березні 2011 року збільшили виробництво автомобільного бензину на 7%, порівняно з аналогічним періодом 2010 року - до 0,706 мільйона тонн.

Виробництво дизельного пального в Україні в січні-березні скоротилося на 22,6% порівняно з аналогічним періодом 2010 року - до 0,641 мільйона тонн.

Виробництво топкового мазуту в Україні в січні-березні скоротилося на 18,1%, порівняно з аналогічним періодом 2010 року - до 0,590 мільйона тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!