На "Доступне житло" не вистачає 800 мільйонів

Вівторок, 31 травня 2011, 13:09

До кінця поточної сесії парламенту Міністерство регіонального розвитку і будівництва та ЖКГ має намір попросити на "Доступне житло" 800 мільйонів гривень з держбюджету.

Про це повідомив голова наглядової ради "Державний фонд сприяння молодіжного житловому будівництву" Анатолій Толстоухов, передають "Комментарии".

За його інформацією в бюджеті 2009 року на фінансування житлового будівництва "Доступного житла" не було передбачено ні копійки, а в 2011 році - 60 мільйонів  при такому положенні справ, як зазначив Толстоухов, цього року житло зможуть отримати 160 молодих сімей.

"Доступне житло" насправді не таке вже і доступне - тобто доступно для дуже забезпечених, тому що сім'я повинна мати 70% вартості житла. При середньому метражі 70 кв. м сім'я повинна мати 250 тисяч гривень, навіть за умови пільгового кредитування під 16% річних - це багато", - відзначив Толстоухов.

Реклама:

Він додав, що середня ціна квадратного метра житла в Україні зараз становить 4,8  тисячі гривень.

Разом з тим, за його інформацією, Мінрегіонбуд планує до кінця поточної сесії подати законопроект про внесення змін до держбюджету, який передбачає збільшення фінансування проекту "Доступне житло", а точніше довгобудів.

На ці цілі планується додатково отримати 800 мільйонів гривень.

Відповідаючи на уточнююче питання, наскільки Мінрегіонбуд оцінює шанси отримати ці кошти з держбюджету в 2011 році.

Відзначимо, що більше 1 мільйона сімей стоять в черзі на отримання квартири за програмою "Доступне житло".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!