Росія може скасувати зернове ембарго

Четвер, 26 травня 2011, 16:15
Міністерство економічного розвитку Росії не бачить причин для продовження ембарго на експорт зерна після 1 липня 2011 року.
 
Про це повідомив заступник глави міністерства Андрій Слєпнєв, передає Finance.ua.

"Ми не бачимо жодних причин для того, щоб подовжувати ембарго. Швидше за все, по закінченні терміну воно буде скасовано. А далі буде моніторинг, при необхідності прийматимуться вже заходи для обмеження", - пояснив він.

При цьому російський чиновник сказав, що остаточне рішення про скасування ембарго буде прийнято після того, як уряд РФ проаналізує баланс зерна.

Як повідомлялося, експортне ембарго в умовах засухи і втрати 30% урожаю зерна (зібрано 60,5 млн т) в 2010 році діє з 15 серпня 2010 року по 1 липня 2011 року, коли починається новий зерновий рік.

Проте раніше з боку уряду РФ і Мінсільгоспу РФ звучали пропозиції продовжити ембарго до визначення зернового балансу за підсумками збору врожаю 2011 року.
 
Як правило, остаточні підсумки збору врожаю в РФ підбиваються в листопаді, підсумки весняної посівної - після першої декади червня.

Нагадаємо, що Росія є активним учасником світового ринку торгівлі зерном з 2001 року, відправляючи щороку на експорт останні 5 років приблизно від 10 до 20 мільйонів тонн зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!