Суд заарештував рахунки столичного будівельного гіганта

Вівторок, 17 травня 2011, 14:22

Суд задовольнив позов компанії "Віта-Верітас" (співвласник Олександр Меламуд), яка виступає інвестором будівництва торгово-розважального центру Dream Town у Києві, до компанії "Трест Київміськбуд-1".

Судді ухвалили заарештувати рахунки будівельного підприємства на суму понад 600 млн. гривень, пише газета "Дело".

Судова тяжба між сторонами за право власності на другу чергу торгово-розважального центру Dream Town ведеться з 2009 року.

Спочатку "Віта Верітас" виступала інвестором проекту, а будівельні роботи виконувала компанія "Трест Київміськбуд-1".

Реклама:

Проте в 2010 році в розпал конфлікту компанії Меламуда вдалося позбавити "Трест Київміськбуд-1" статусу замовника-забудовника ТРЦ Dream Town у Києві.

Щоб закріпити свій статус інвестора і забудовника в одній особі, "Віта Верітас" звернулася до суду, де вимагала припинити правовідносини за договором про інвестування будівництва від 26 грудня 2006 року із "Трест Київміськбудом-1" і стягнути з будівельників збитки на суму 601 млн. гривень.

Позовні вимоги мотивовані "неналежним виконанням відповідачем своїх обов'язків за договором про інвестування будівництва", ідеться в матеріалах судової справи.

Зокрема, вказується на порушення термінів виконання робіт за договором, а також на вчинення відповідачем дій із оформлення права власності на об'єкт незавершеного будівництва, який проінвестований позивачем і майнові права на який, згідно з умовами цього договору, належать позивачеві.

Одночасно з позовною заявою товариство "Віта Верітас" подало заяву про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом оголошення заборони на відчуження майна.

Суд цю заяву задовольнив і ухвалив вжити заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти на рахунках приватного акціонерного товариства "Трест Київміськбуд-1" у сумі 601,3 млн. гривень.

"Віта Верітас" обіцяє здати другу чергу ТРЦ Dream Town влітку 2012 року.

За словами директора "Віта Верітас", компанія уже інвестувала в об'єкт 750 млн. гривень, яз яких 70% - кредит Ощадбанку.

З урахуванням витрат на добудову, для ких уже відкрита кредитна лінія того ж банку, загальна сума інвестицій перевищить 1 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!