СБУ підключили до атаки на "Нібулон"

Субота, 14 травня 2011, 10:39

Управління Служби безпеки України в Миколаївській області відкрило кримінальну справу за фактом закінченого замаху на привласнення чужого майна у великих розмірах службовими особами ТОВ СП "Нібулон".

СБУ реанімувала справу 2008 року  про спробу "Нібулона" повернути  ПДВ на суму 144,5 тисячі гривень, пише DT.UA.

Цю ж суму ще на початку 2009 року намагалась оскаржити місцева податкова. Однак тоді  "Нібулон" виграв у податківців низку судів, включаючи Вищий адміністративний.

Судді стали на сторону "Нібулона", зважаючи на ту обставину, що комерційні підприємства не повинні перевіряти своїх контрагентів, яких у зернотрейдера понад 4000.

Реклама:

Дії СБУ стали черговим кроком влади з ускладнення бізнесу "Нібулона". Раніше народний депутат Інна Богословська заявила, що держава має намір отримати 25% статутного фонду зернотрейдера, згодом компанія не отримала квот на вивезення зернових на експорт.

Окрім того керівник компанії Олексій Вадатурський отримав негативну оцінку діяльності "Нібулона" від одного з віце-прем'єрів.

"Твоя діяльність завдає Україні економічної шкоди... Твоя провина в тому, що ти розбудовуєш інфраструктуру на вивіз зерна з України... Ми тобою ще займемося...",- сказав на зустрічі віце-прем'єр.

Цьогорічні суди компанії стосовно неповернення  НДС виявились невдалими. Районний і апеляційний суди не підтримали скаргу "Нібулона" на постанову про порушення СБУ кримінальної справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!