Черновецький каже, що землі в Києві вистачить ще не на одну владу

П'ятниця, 8 квітня 2011, 13:03

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що у Києві є ще стільки нерухомості і землі, що цього вистачить, щоб наповнювати бюджет міста упродовж десятків років.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу Кореспондент.

"Нерухомості і землі у Києві лишилося ще стільки, що їх правильна приватизація ще довгі десятиліття буде наповнювати бюджет міста на десятки і десятки мільярдів доларів", - сказав міський голова.

Він додав, що заробити в першу чергу можна на приватизації комунальних ринків, "на яких в тіньовому обігу щоденно проходять мільйони гривень, що збираються з продавців з одного боку бандитами, з іншого - чиновниками?".

Реклама:

"Ринки мають бути приватизовані. І від цього можна отримати негайно в бюджет сотні і сотні мільйонів гривень. Інше питання, що кияни не повинні втратити ці ринки як місце для купівлі необхідних для них товарів. Але все це можна прописати в умовах приватизації. А сама приватизація повинна проходити на аукціонах", - переконаний Черновецький.

Відповідаючи на закиди, що за часів роботи "молодої команди" вкрали землі на 70 мільярдів, мер заявив, що в Києві приватизовано лише близько 7% земель.

"Тобто можливостей для приватизації землі, яку обов'язково треба продавати з аукціонів, цілком достатньо. Інше питання, що цю землю ніхто не хоче купувати. Не хочуть з низки причин, головна з яких - відсутність при винесенні на аукціон всіх погоджень, що стосуються комунікацій. Бо врешті комунікації можуть обійтися власнику дорожче, ніж сама земля. Бо приватизувавши землю треба буде давати хабарі за ті чи інші рішення", - сказав Черновецький.

Водночас він назвав оренду землі "прихованою формою приватизації", за якої орендар не платить державі зразу всю суму вартості землі, а має можливість упродовж довгого періоду часу платити відносно невелику, порівняно з реальною вартістю землі, оренду. А після цього "вирішивши питання у кабінетах", має можливість купити землю не на аукціоні, як передбачено законом, а за її ринкову ціну, що може бути у декілька разів нижчою за аукціонну вартість.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!