Уряд позичить 2,3 мільярда на житло

П'ятниця, 4 березня 2011, 14:14

Кабінет міністрів планує у 2011 році залучити під державні гарантії 2,3 млрд. гривень кредитних коштів, які будуть направлені у житлове будівництво.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Планується направити на житлове будівництво 2,3 млрд. гривень кредитних ресурсів, залучених під держгарантії. Додатково місцеві органи планують направити 446 млн. гривень на житлове будівництво, в тому числі молодіжне будівництво, на доступне житло", - сказав він.

Як повідомлялося, у держбюджеті на 2011 рік обсяг держгарантій заплановане на рівні, узгодженому з Міжнародним валютним фондом на 2010 рік - 15 млрд. гривень.

Реклама:

Держгарантії, зокрема, будуть надані за зобов'язаннями Державної іпотечної установи, Держслужби автомобільних доріг України (з оплати введених інвесторами об'єктів і за договорами концесії); для фінансування розвитку житлокомунгоспу; для фінансування стратегічних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!