Грищенко просив у ЄС грошей на реформи

Неділя, 27 березня 2011, 20:06

Україна хотіла б, щоб Європейський Союз збільшив фінансування для проведення реформ, необхідних у процесі євроінтеграції.

Про це заявив увечері, в суботу, 26 березня, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, виступаючи в рамках Брюссельського форуму на засіданні, присвяченому Європейській політиці сусідства, інформує УНІАН. 

"Ми зараз знаходимося в процесі модернізації країни. Програма реформ, яка відповідає цінностям і стандартам Європи, є пріоритетом для уряду, і це - непростий процес. Ми бачимо необхідність підтримки в цьому", - сказав він. 

За словами Грищенка, у попередніх хвилях розширення країни, що отримали від Евросюзу статус кандидата, одержували фінансову допомогу в розмірі близько 30 євро на одного жителя, тоді як Україна одержує лише 3 євро.

Реклама:

Відзначивши, що українська влада розуміє, що "поїзд з винятковими квитками вже пішов", Грищенко заявив, що "Східне партнерство" - ініціатива ЄС з розширення співпраці з шістьма країнами-східними сусідами: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україна, має наповнюватися не тільки ідеями. 

За його словами, якщо "Східне партнерство"  "живитиметься виключно ідеями, якими б благородними вони не були", Україна не вважатиме його корисним для досягнення своєї мети - членства в ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!