Коломойський збирається купити "Укрнафтопродукт"

Четвер, 24 березня 2011, 09:12

Підконтрольна групі "Приват" візьме участь у приватизації АХК "Укрнафтопродукт", що володіє мережею нафтобаз.

Зокрема, газета "Відомості приватизації" повідомила, що переможцем конкурсу з відбору оцінювача держпакету акціонерної холдингової компанії "Укрнафтопродукт" стало дніпропетровське ТОВ "ПБ-Консалтинг", пише видання "Комерсант Україна".

За даними Фонду держмайна, "ПБ-Консалтинг" створена в 1998 році.

Одним з його акціонерів є компанія Mortondail Asset Ltd, що входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Реклама:

"ПБ-Консалтинг" відома, що раніше оскаржила результати конкурсу ФДМ за вибором оцінювача держпакету авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Нагадаємо, в середині січня ФДМ оприлюднив список об'єктів для продажу, серед яких значилися 50% +1 акція "Укрнафтопродукту".

Високопоставлене джерело в групі "Приват" підтвердило, що афілійовані з групою компанії візьмуть участь у приватизації "Укрнафтопродукту".

"Для нас цей актив важливий перш за все через мережі нафтобаз, розташованих фактично по всій Україні. Ця мережа необхідна для того, щоб забезпечити збут нафтопродуктів "Укртатнафти", - пояснив співрозмовник.

За його словами, в майбутньому мережа нафтобаз може бути внесена з боку групи "Приват" до статутного фонду компанії, яка об'єднає "Укрнафту" і "Укртатнафту".

Про можливість такого об'єднання раніше заявляв глава Міненерго Юрій Бойко. Групі "Приват" належить 57% акцій "Укртатнафти" і 43% акцій "Укрнафти", державі - 43% "Укртатнафти" і 50% +1 акція "Укрнафти".

Джерело в Міненерго розповіло, що в майбутньому на баланс об'єднаної компанії можуть бути передані і відсуджені державою у російського "Транснафтопродукта" - дочірня структура "Транснафти" нафтопродуктопроводи. 

Раніше в прес-службі Генеральної прокуратури повідомили, що за рішенням Господарського суду Рівненської області частини нафтопродуктопроводів "Самара - Західний напрямок" і "Грозний - Армавір - Трудова", що управлялися "Транснафтопродуктом", передані з власності компанії Фонду держмайна.

Віце-президент "Транснафти" Михайло Барков заявив, що компанія не згодна з рішенням суду і збирається його оскаржити.

У "Транснафтопродукт" попереджають, що "ситуація може призвести до припинення діяльності нафтопродуктопровідної системи на території України, при тому, що система забезпечує транзитне транспортування нафтопродуктів європейським споживачам".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!