Клюєв назвав нагальні завдання уряду

Вівторок, 1 березня 2011, 11:08

Кабінет міністрів протягом наступних двох років має намір зосередитися на розвитку та модернізації аграрного, військово-промислового, гірничо-металургійного комплексів, а також машинобудування і легкої промисловості.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Клюєва, на п'ятирічну перспективу уряд планує зосередити ресурси в тих секторах, які будуть формувати обличчя економіки майбутнього.

"Вони потребують значних інвестицій. Це аерокосмічна галузь, інформаційно-комунікаційні технології, біотехнології, нанотехнології та нові матеріали, фармація та медична техніка", - зазначив чиновник.

Реклама:

Перший віце-прем'єр підкреслив, що уряд приділяє значну увагу сільському господарству.

"Сьогодні, коли в світі відчувається постійний дефіцит продовольства, а стихійні лиха призводять до різких перепадів цін, Україна з її родючою землею може зайняти своє гідне місце на світовому ринку", - упевнений Клюєв.

"Щоправда, для збільшення конкурентоспроможності наш агропромисловий комплекс потребує докорінної модернізації - розвитку інфраструктури, широкого впровадження нових технологій. Тому плануємо кардинальні реформи і в цьому секторі", - додав він.

Клюєв підкреслив, що сьогодні перед Україною стоять масштабні завдання.

"На відміну від інших держав, нам потрібно кардинально перебудувати всі сфери нашого життя, а відповідно, рухатися набагато швидше за інших. Саме тому цей рік - 20-річчя Незалежності - президент визначив як період корінних змін і модернізації", - зазначив перший віце-прем'єр .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!