Американці купили родовище золота в Україні

Вівторок, 7 грудня 2010, 17:27

Американська компанія Supatcha Resources Inc купила 50% частку у родовищі золота "Балка Широка" у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє портал "Українські Новини" із посиланням на прес-службу компанії.

Згідно з умовами договору, Supatcha виплатить продавцям 2 млн. доларів протягом 4 років, а протягом 5 років компанія інвестує в родовище 5 млн. доларів, причому 0,5 млн. доларів - до 2011 року.

"Після отримання 50% акцій Supatcha може придбати 90% акцій шляхом внесення додаткових грошових виплат у розмірі 1,5 млн. доларів протягом 4 років й інвестування в роботи 3 млн. доларів протягом чотирьох років", - ідеться в повідомленні компанії.

Реклама:

Родовище золота "Балка Широка" входить до Чортомлицького рудного району. Середній вміст золота в рудних покладах - в межах 5,71 г на тонну.

Доведені запаси копальні (Р1) складають 6,5 млн. тонн руди.

Supatcha Resources (Денвер, штат Колорадо, США) - золоторозвідувальна компанія, зосереджена на придбанні та розвиток відповідних українських активів.

У квітні вона купила 90% підприємства Poltavas Capital Management Ltd., яке після закриття угоди буде володіти українською компанією "Золоті ворота".

"Золоті ворота" володіє ліцензіями Міністерства охорони навколишнього природного середовища на розробку Барлевському і Виноградівського родовищ золота на Закарпатті.

29 вересня 2010 року Supatcha Resources придбала 98% золотої копальні "Майська" у Савранському районі Одеської області за 3,5 млн. доларів.

Supatcha Resources має намір інвестувати в розширення виробництва 2,8 млн. доларів протягом 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!