Парламентарі до Нового року приготують подарунок забудовникам

Вівторок, 30 листопада 2010, 15:37

Мінрегіонбуд очікує в грудні прийняття Верховною радою закону "Про регулювання містобудівної діяльності".

Даний законопроект передбачає скорочення терміну проходження дозвільних процедур у будівництві до 60 днів з 416, повідомив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко, передає "Інтерфакс".

"У Верховній раді законопроект буде розглянуто протягом найближчих двох тижнів і в першому і в другому читанні, тому що він повинен вступити в силу з 1 січня 2011 року", - сказав Ісаєнко.

За його словами, законопроект за останні два тижні було суттєво доопрацьовано з урахуванням зауважень місцевих органів влади та будівельників.

Реклама:

"Законопроект вийшов досить великий. Ми внесли зміни в 104 статті 26 законів. На виконання цього закону нам ще доведеться розробити 26 постанов кабінету міністрів, 17 наказів Мінрегіонбуду та 6 державних будівельних норм", - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що документ передбачає скорочення кількості кроків інвестора для отримання дозвільної документації до 23 з 93, з яких сам інвестор робить дев'ять кроків, а решта - місцеві органи влади.

Уряд України на засіданні 29 листопада схвалив проект закону "Про регулювання містобудівної діяльності", що передбачає скорочення терміну проходження дозвільних процедур у будівництві до 60 днів з 416 і скорочення кількості кроків інвестора для отримання дозволу на будівництво до 23 з 93.

Даний законопроект також передбачає введення поняття єдиного містобудівного кадастру, зонінгу.

Законопроект "Про регулювання містобудівної діяльності" також передбачає декларативний принцип при виконанні підготовчих та будівельних робіт для об'єктів першої-третьої категорій з низьким ступенем ризику, зокрема, не потрібно буде отримувати експертизу на ці об'єкти.

Крім того, документ передбачає можливість вводити об'єкт в експлуатацію на підставі декларації, поданої до інспекції ДАБК з обов'язковим повідомленням місцевої ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: