У Києві хочуть ввести "сухий закон" уночі

Вівторок, 23 листопада 2010, 19:08

Постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту підтримала проект рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час і біля навчальних закладів.

Ініціаторами рішення виступили депутати міськради Алла Шлапак (Блок Черновецького), Тетяна Меліхова (БЮТ) та Олексій Омельяненко (Партія регіонів), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Основні зміни стосуються збільшення радіусу заборони роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами зі 100 метрів до 300 метрів від існуючих земельних меж загальноосвітніх навчальних закладів - шкіл, ліцеїв, гімназій, інтернатів, дошкільних навчальних закладів. Проект рішення також передбачає заборону реалізації цих товарів у стаціонарних об'єктах торгівлі та малих архітектурних формах з 22:00 до 08:00", - заявила Шлапак.

Крім того, за словами депутата, посилюється контроль над виконанням рішення про впорядкування продажу алкогольних та тютюнових виробів.

Реклама:

"КМДА у разі виявлення фактів порушення норм торгівлі повинна ініціювати питання позбавлення ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями такого госпсуб'єкта. Також кожні шість місяців виконавчий орган надаватиме на розгляд депутатського корпусу Київської міської ради звіт про виконання цього рішення", - зазначила Шлапак.

Депутат Київради підкреслила, що це рішення спрямоване на виховання здорової нації та встановлення громадського порядку в нічний час.

Як відомо, продаж алкоголю уночі уже заборонено у Львові, Вінниці та Севастополі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!