Литвин прогнозує "тінізацію" ринку секонд-хенду

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 09:10

Голова Верховної ради Володимир Литвин висловився проти заборони на ввезення в Україну іноземного секонд-хенду.

Про це він заявив в інтерв'ю "Волинській газеті", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Не можна буде легально ввозити секонд-хенд - його будуть доставляти контрабандно. І бюджет взагалі нічого не отримає", - попереджає спікер.

"Перш ніж йти на телебачення і щось там заявляти про секонд-хенді, треба спочатку проаналізувати, чи здатні наші люди купувати новий одяг, наприклад, у столичних бутіках? Відповідь очевидна: одяг, який був в ужитку - це для дуже багатьох громадян України чи не єдина можливість не ходити напівголими, - сказав Литвин.

Реклама:

За його словами, якщо це так, то ніхто не повинен вводити обмежень у процес ввезення в нашу державу секонд-хенду.

"Отже, нічого поганого в тому, що хтось купує речі, які були в ужитку, немає. І чим, нарешті, одяг з Європи гірше їх старих іномарок? Це, правда, важко зрозуміти десяти відсотків мешканців нашої держави, які звикли купувати одяг далеко за межами України", - зазначив він.

"А щодо вітчизняної легкої промисловості, то вона дійсно потребує підтримки з боку держави. Бо дійшло до того, що уже вишиванки китайського виробництва купуємо!" - підкреслив спікер.

"Але розвивати легку промисловість треба не методами заборон і обмежень. Ця галузь, насамперед, повинна отримати чітку систему збуту продукції", - вважає Литвин.

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що заборона на ввезення в Україну одягу секонд-хенд, яка передбачена у Податковому кодексі, буде сприяти розвитку вітчизняної легкої промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!