У Януковича порахували, скільки Азаров винен за ПДВ

П'ятниця, 3 вересня 2010, 11:15

Поточна заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) після випуску ПДВ-облігацій в обсязі понад 16 млрд. гривень становить приблизно 23 млрд. гривень.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це (випуск ПДВ-облігацій), на мій погляд, - важливий крок до виконання нашої обіцянки експортерам ... Зараз, я думаю, потрібно сконцентруватися на тому, щоб поточна заборгованість не наростала сніговим комом, а виплачувалася в автоматичному режимі", - сказала вона.

За словами Акімової, випуск ПДВ-облігацій перекрив практично весь обсяг раніше сформованої заборгованості з відшкодування ПДВ: нині відбувається технічна взаємодія підприємств - одержувачів облігацій з банками. 

Реклама:

"З попередніми боргами поступово уряд розбирається. Президент зараз зробив особливий акцент на тому, щоб постійно тримати під контролем поточну динаміку ПДВ. Я сподіваюся, що уряд з цим завданням упорається", - сказала Акімова.

Як повідомлялося, уряд запропонував підприємствам оформити ПДВ-облігаціями борг з відшкодування ПДВ за станом на 1 травня 2010 року.

Номінальна прибутковість нових паперів становить 5,5% річних. Вони є амортизаційними - раз на півроку за ними буде погашатися 10% основного боргу.

Перший транш обсягом їх всього 48,5 млн. гривень був направлений 705 платникам податків 2 серпня.

Другий, третій і четвертий транш були випущені 27, 30 і 31 серпня обсягами відповідно 2,05 млрд. гривень, 8,3 млрд. гривень і 6,040 млрд. гривень.

Облігації другого траншу отримали 217 платників податку, третього - 117, а число одержувачів четвертого траншу Мінфін не повідомляв.

Уряд в меморандумі Міжнародному валютному фонду зобов'язався до жовтня знизити прострочену заборгованість з відшкодування ПДВ до 3 млрд. гривень, а до 1 січня 2011 року повністю її ліквідувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: