Банки з Уолл-стріт готуються до зниження доходів

Понеділок, 20 вересня 2010, 13:15

Активність в основних секторах діяльності банків Уолл-стріт - купівля-продаж акцій і облігацій, організація емісії цінних паперів та злиттів і поглинань - знижується в порівнянні з рівнем за аналогічний період 2009 року.

Це може призвести до скорочення банківських доходів, повідомляє агентство "Интерфакс".

Як стверджує американський аналітик банківського сектора Мередіт Уїтні, багато експертів переглядають прогнози прибутку банків на 2010 рік після несподіваного різкого уповільнення зростання трейдингової активності цього літа.

Число емісій і допемісій акцій у світі скоротилося на 15% у порівнянні з 2009 роком, у той час як розміщення облігацій впало на 25%, свідчать дані дослідницької фірми Capital IQ.

Реклама:

Виходячи з цих тенденцій Уїтні прогнозує зниження виручки банків Уолл-стріт від основних видів діяльності на 25% - до 42 млрд. доларів в 2010 році з 56 млрд. доларів 2009 року.

Хоча дані про виручку і прибутки фінкомпаній в третьому кварталі стануть відомі не раніше жовтня, вже зараз очевидно, що зниження обсягів торгів негативно позначиться на квартальних результатах.

Так, торги акціями, зареєстрованими на Нью-йоркській фондовій біржі, скоротилися в липні на 11% у порівнянні з тим же місяцем 2009 року, а у серпні - майже на 30%, пише The Wall Street Journal.

На початку вересня ситуація не покращилася, і за два тижні, що залишилися до кінця кварталу, фінкомпаніям буде вкрай складно виправдати райдужні прогнози, вважає Уїтні.

"Все це нагадує марафон: якщо ви відстаєте на п'ять миль, їх не можна нагнати за останні 10 хвилин гонки", - зазначив президент FBR Fund Advisers Девід Еллісон.

Так, за оцінками аналітиків Citi, чистий прибуток Goldman Sachs знизиться в 2010 році на 35% - з 12,1 млрд. доларів до 7,8 млрд. доларів.

Прибуток Goldman Sachs за третій квартал раніше очікувалася в розмірі 1,75 млрд. доларів, або 3 долара в розрахунку на акцію, однак тепер прогноз погіршений до 1,34 млрд. доларів, або 2,3 долара на акцію.

Для Morgan Stanley перегляд був ще більш різким - оцінка квартального прибутку знижена з 726 млн. доларів, або 53 цента на акцію, до 140 млн. доларів, або 10 центів на акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!