Податковий спецназ воюватиме з "білими комірцями"

П'ятниця, 30 липня 2010, 12:32

Утворення у складі податкової міліції Головного управління спеціальних розслідувань не означає розширення її повноважень.

Про це заявив перший заступник глави Державної податкової адміністрації - начальник податкової міліції Віктор Шейбут, повідомляє прес-служба адміністрації.

За його словами, утворення такого управління "викликано необхідністю адекватного реагування на зростання інтелектуальної злочинності в економічній сфері та посилення боротьби з цими негативними проявами".

Шейбут заявив, що останнім часом в Україні спостерігаються тенденції до зростання "високоінтелектуальних" способів та інструментів скоєння злочинів в економічній сфері, так званої "білокомірцевої" злочинності.

Реклама:

"До таких інструментів належать електронний банкінг, картки поповнення електронних гаманців, скетч-картки тощо. Їх використання робить злочинця знеособленим, керування значними обсягами коштів здійснюється дистанційно", - йдеться у повідомленні.

Ці інструменти випереджають та перевищують розвиток адекватних технологій та методів протидії, які застосовуються контролюючими органами.

"Основним завданням головного управління спеціальних розслідувань стане боротьба з податковими правопорушеннями з боку транснаціональних та великих українських корпорацій, а також у сфері використання новітніх електронних технологій", - зазначив Шейбут.

"Крім того, створення нового підрозділу у складі податкової міліції відповідає вимогам Міжнародного валютного фонду та Світового банку щодо посилення комплексу заходів, спрямованих на виведення економіки з тіньової сфери", - йдеться у повідомленні.

"При цьому мова не йде про збільшення штату податкової міліції та розширення її повноважень", - наголосили у ДПА.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!