"Запоріжсталь" продали в травні за 850 мільйонів

Вівторок, 27 липня 2010, 12:43

Midland Resources Holding Limited, якою на паритетних засадах володіють Едуард Шифрін і Олександр Шнайдер, і власники Групи Індустріальний банк у травні 2010 року продали 50% акцій групи "Запоріжсталь", через російську інвестиційну компанію "Тройка Диалог".

Про це йдеться в стенограмі слухань у лондонському суді, 14-15 липня, котра оприлюднена на юридичному ресурсі British and Irish Legal Information Institute, за позовом підконтрольної бізнесмена Ріната Ахметова Luxe Holding Limited до Midland, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, спочатку власники Midland підписали угоду купівлі-продажу своєї частки в "Запоріжсталі" компанії Luxe за 690 млн. доларів, у рамках якого кіпрська компанія 6 травня перерахувала 50 млн. доларів.

До 31 травня, коли повинна була бути завершена передача акцій, Luxe слід було заплатити ще 350 млн. доларів, а решта 290 млн. доларів - рівними частинами протягом 18 місяців.

Реклама:

Відповідно до оприлюдненого тексту, сторони також домовилися до 20 травня підписати більш докладну угоду, проте 19 травня Шифрін подзвонив Ахметову і повідомив про рішення продати частку Midland в "Запоріжсталі" іншому покупцеві.

Відповідно до документа, на наступний день Ахметову подзвонив один із співвласників Групи Індустріальний банк, який повідомив, що напередодні разом зі своїм партнером обговорював потенційну продаж "Запоріжсталі" з Шифріним новому покупцеві.

У результаті Група Індустріальний банк вирішила продати цьому новому покупцю свою частку в "Запоріжсталі" "спільно і одночасно з Midland".

Midland повернула Luxe 50 млн. доларів передоплати і ще 50 млн. доларів як штраф, про який йшла мова в підписаній угоді купівлі-продажу.

За даними Luxe, операція з "Трійкою Діалог" була завершена 26 травня, ціна її склала 850 млн. доларів.

Кіпрська компанія вважає відмову Midland від завершення угоди порушенням підписаної угоди купівлі-продажу і вимагає компенсацію виходячи з різниці сум угод 160 млн. доларів.

Відповідач, у свою чергу, наполягає, що мав право відмовитися від операції і 50 млн. доларів є достатньою компенсацією.

У документі також вказується, що Midland спочатку домовився про продаж Luxe 20 компаній, з яких 17 були російськими і українськими і через них здійснювався контроль над групою "Запоріжсталь", тоді як ще одна була з Гернсі, а дві - з Ірландії.

За даними кіпрській компанії, в угоду з "Трійкою Діалог" Midland включив 16 компаній без трьох останніх, значення яких не велика.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!