Бізнес має заздалегідь підготуватися до прийняття Податкового кодексу - експерт

Середа, 30 червня 2010, 15:33

У разі поспішного прийняття Податкового кодексу може знадобитися його доопрацювання протягом 2010-2011 років, а бізнес у цей час буде перебувати в стані невизначеності щодо порядку сплати податків.

Про це заявив партнер аудиторсько-консалтингової компанії "Делойт", керівник податково-юридичного департаменту Григорій Павлоцький, повідомляє прес-служба компанії.

"У нинішньому вигляді документ містить суперечать норми, в ньому існує низка недоробок, тому для ініціаторів законопроекту дуже важливо створити громадську платформу для обговорення документа і врахувати зауваження бізнес-спільноти", - вважає Павлоцький.

У рамках робочої групи при Міністерстві фінансів фахівці Податково-юридичного департаменту "Делойт" розробили і направили низку зауважень і пропозицій до цього документа.

Реклама:

У процесі аналізу існуючої редакції Податкового кодексу, прийнятого Верховною радою в першому читанні, фахівці "Делойт" відзначили, що низка норм, запропонованих проектом, матимуть суттєвий вплив на механізм оподаткування та обсяг податкових відрахувань для всіх підприємств, які працюють в Україні.

При цьому деякі моделі ведення бізнесу стануть економічно недоцільними.

"З урахуванням планованих законодавчих нововведень представникам бізнесу необхідно заздалегідь переглянути свої бізнес-моделі. Поспішність у прийнятті документа може згубно позначитися на бізнес-кліматі", - зазначив Павлоцький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!