ФДМ не може домовитися з Коломойським

Середа, 26 травня 2010, 12:06

Фонд державного майна (ФДМ)  буде брати участь в зборах акціонерів "АероСвіту" тільки після вироблення загальної позиції з іншими власниками компанії щодо її майбутнього.

Про це заявив голова ФДМ Олександр Рябченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Коли ми досягнемо з іншими акціонерами розуміння в цих питаннях, тоді буде наша присутність, а поки повного взаєморозуміння з гарантіями немає, то ми будемо чекати. Коли буде розуміння - прийдемо", - відзначив він.

За його словами, Фонду необхідно усвідомити подальшу долю і перспективи авіакомпанії.

Реклама:

"У нас не головний пакет, тому в нас немає вирішального слова, проте є своє бачення: ми повинні захистити державну власність, або продати її досить дорого", - сказав Рябченко.

За його словами, ФДМ, зрозуміло, не буде брати участь у зборах 27 травня.

Як повідомлялося, призначені на 20 травня збори акціонерів ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" не відбулися через відсутність кворуму.

Співвласникам авіакомпанії "АероСвіт" протягом останніх п'яти місяців неодноразово не вдавалося провести збори через відсутність кворуму. У Фонді держмайна України і раніше заявляли про те, що не згодні із запропонованими змінами статуту перевізника.

ЗАТ "АероСвіт" створено 1994 року. Власний флот авіакомпанії в даний час налічує дев'ять середньомагістральних літаків Boeing 737 і 3 далекомагістральних Boeing 767.

Крім цього, спільно з іншими українськими перевізниками-партнерами "АероСвіт" на низці маршрутів використовує літаки Airbus 320, Embraer 145, Embraer 195 і Ан-148.

За даними співголови наглядової ради компанії Григорія Гуртового, у його власності знаходиться близько 25% акцій "АероСвіту", ще 24,76% контролюють структури, афілійовані з основним акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським.

ФДМ володіє пакетом з 22,3941% акцій, ще 24,999% належить ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!