Тимошенко задумалася про беззаставні кредити

Субота, 30 січня 2010, 15:42

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко у разі своєї перемоги на президентських виборах планує створити спеціальну систему надання кредитів для початку бізнесу - під страхові гарантії.

Про це вона заявила під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами двох одеських університетів, повідомляє агентство "УНІАН".

Тимошенко зазначила, що бізнесменові, який сьогодні починає, дуже складно одержати стартовий капітал для розвитку свого бізнесу.

"Держава за 18 років придумала такий спеціальний план, як мікрокредитування. У бюджеті закладено гроші і десь когось кредитують. Я можу вам сказати, як діючий прем`єр-міністр, що це абсолютна утопія... Питання - хто вибирає кого забезпечувати цим стартовим капіталом? Зрозуміло, що хто ближче, той і одержує. Такого не можна залишати в країні", - сказала вона.

Реклама:

Прем'єр зазначила, що систему кредитування під страхові гарантії можна розробити і впровадити на базі 5 державних банків.

В цьому разі, сказала вона, всі бізнес-плани ретельно вивчатимуться спеціальною радою, і кредити видаватимуться не під заставу, а під страхові гарантії.

"Кредит дається не під заставу, якої, як правило, у людей, які хочуть зайнятися стартовим бізнесом, просто немає, а під спеціальні страхові гарантії, які можуть бути як від держави, так і від приватних компаній. Іншими словами - страховка кредиту, а не видача кредиту під заставу", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що така форма кредитування допоможе вирішити проблему працевлаштування, зокрема й студентів.

У цьому контексті вона нагадала, що уряд подав до ВР законопроект, який передбачає для підприємств, які братимуть на роботу молодих фахівців, податкові пільги на п`ять років.

"Пільги настільки істотні, що це абсолютно точно спонукатиме брати перспективних молодих фахівців. Я думаю, що саме таким шляхом ми і можемо вирішувати проблему першого робочого місця", - сказала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: