Росія повернула борги Лондонському клубу кредиторів

Понеділок, 25 січня 2010, 18:41

Міністерство фінансів Росії погасило залишок зобов'язань із зовнішнього боргу колишнього СРСР перед Лондонським клубом кредиторів.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, пише видання "Дело".

Борг перед Лондонським клубом представляв собою заборгованість колишнього СРСР перед приватними комерційними банками країн Західної Європи, США та Японії за кредитами, залученими Внєшекономбанком СРСР до 31 грудня 1991 року.

Відповідно до умов угод, укладених ВЕБом з банками-членами Лондонського клубу 6 жовтня 1997, заборгованість за основним боргом була переоформлена в реструктуризовані кредити Principal Notes (інструменти PRINs), а зобов'язання за відсотками - у процентні облігації Interest Arrears Notes (інструменти IANs) .

При цьому уряд РФ 28 листопада 1997 підписав декларацію про підтримку Внєшекономбанку в частині виконання ними своїх зобов'язань перед Лондонським клубом кредиторів.

У 2000 році з кредиторами Лондонського клубу були узгоджені фінансові та юридичні умови нової реструктуризації, що передбачають обмін зобов'язань ВЕБа (із списанням значної частини боргу) на суверенні єврооблігації РФ з остаточними датами погашення у 2010 і 2030 роках.

Реклама:

У 2000-2001 роках було здійснено обмін зобов'язань перед Лондонським клубом в сумі 31,7 млрд. дол. (включаючи відсотки) на єврооблігації.

Всього Мінфін Росії, діючи від імені Російської Федерації, зробив чотири пропозиції, щодо обміну, які були прийняті переважною більшістю (99,9%) кредиторів.

Із здійсненням зазначених розрахунків у 2009 році завершено процес врегулювання боргу за інструментами PRINs і IANs.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!