Думка експерта: Рішення МВФ не впливають на фондовий ринок. ВІДЕО

Вівторок, 8 грудня 2009, 17:39

Розмови щодо кредиту МВФ не впливають на фондовий ринок.

Про це заявив президент КУА "КІНТО" Сергій Оксаніч.

"Всі розмови щодо впливу відстрочення кредиту МВФ мають більше науково-політичний характер, аніж економічний і впливають вони тільки на рейтинг кандидатів у президенти", - наголосив він. 

За  словами Оксаніча, для економіки і фінансової системи це незначний фактор, всі ці ризики абсорбуються фондовим ринком.

Реклама:

Але не дивлячись на значне зростання вітчизняного фондового ринку, є зони ризику, які спонукають інвесторів до більш обережних кроків, вважає він.

"Є  закономірність, коли співпраця з МВФ є ознакою певних позитивних сигналів для інвесторів. Але це не головне. Коли людина падає у воду, і вона уся мокра, то їй не доводиться думати про зачіску. Тому цю ознаку не варто вважати такою вагомою, яка може змінити відношення інвесторів до України", - підкреслив президент "КІНТО".

Він стверджує, що для фондового ринку внутрішньополітичні усілякі "розборки" мають 10-15% впливу, усе інше - це зовнішньоекономічні впливи

"Тому для виходу України з кризи більш важливим фактором є покращення світової кон'юктури, особливе це стосується товарів й продуктів, які ми виробляємо на експорт", - додав Оксаніч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!