Коломойський відсудив заставу за Одеський припортовий

Понеділок, 28 грудня 2009, 13:03

25 грудня Господарський суд Києва стягнув з Фонду державного майна України на користь ТОВ "Нортіма" 400 млн. гривень перерахованої конкурсної гарантії та 2 млн. 695 тис. 890 грн. 41 коп. - 3% річних за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на офіційного представника ТОВ "Нортіма" Романа Жугана.

Згідно з повідомленням, також суд поклав на ФДМУ відшкодування судових витрат у справі.

"Ми розраховуємо на те, що ФДМУ добровільно виконає це рішення суду і перерахує кошти, а якщо ні - то звертатимемось за примусовим стягненням коштів на користь "Нортіми", - відзначив Жуган.

Реклама:

Як повідомлялося, 29 вересня 2009 року ТОВ "Нортіма" на аукціоні придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. гривень. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд. гривень.

У торгах взяли участь 3 компанії - російське ТОВ "Азот-сервіс" (подала заявку від імені ТОВ "СИБУР"), ТОВ "Фрунзе-Флора" (належить підприємцю Костянтину Григоришину) і ТОВ "Нортіма" (контролюється групою "Приват").

Пізніше виконуючий обов`язки голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко повідомив, що комісія з приватизації ОПЗ Фонду держмайна ухвалила рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем у конкурсі з приватизації заводу.

У жовтні ТОВ "Нортіма" заявила, що Фонд держмайна не повернув своєчасно та незаконно використовує 400 млн. гривень, внесених компанією в якості конкурсної гарантії для участі в приватизаційному конкурсі з продажу державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!