Публічні акціонерні товариства відмовляються бути "публічними"

Середа, 16 грудня 2009, 14:45

Експерти констатують недостатню публічність акціонерних товариств.

Про це вони повідомили в ході круглого столу, передає агентство "Українські новини".

"Прагнення до розкриття інформації на низькому рівні", - зазначив член Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) Микола Бурмака.

При цьому він вважає, що, перебуваючи в тіні, бізнес більше підданий можливості рейдерських захоплень і незаконному переділу майна, ніж при існуванні відкритого ринку.

Реклама:

"В Україні публічності не було, немає, і прагнення поки не видно", - заявила віце-президент інвестиційної компанії SigmaBleyzer Діана Смахтіна.

На її думку, у зв'язку з неприйняттям публічності закритими акціонерними товариствами регулятор (ДКЦПФР) міг би змусити їх розкривати інформацію при емісії облігацій, що регулюється нормами чинного законодавства.

"Повне розкриття інформації відбувається тільки коли регулятор вимагає", - констатувала голова спостережної ради Української асоціації зі зв'язків з інвесторами Ганна Горбенко.

При цьому експерти також зійшлися на думці, що законодавча база й регулятивні норми в напрямку розвитку публічності компаній знаходяться на належному рівні, однак контроль за їхнім виконанням незадовільний.

Як повідомлялося, учасники фондового ринку виступають за вдосконалення закону про акціонерні товариства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!