Moody's говорить про "політичні" ризики рейтингу України

Середа, 25 листопада 2009, 11:51

Прострочення виплати основного боргу "Укрзалізниці" щодо організованого Barclays Capital синдикованим кредитом не вплине на суверенні рейтинги України.

Про це заявляють в міжнародному рейтинговому агентстві Moody's Investors Service, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Суверенні гарантії за цією позикою відсутні, як і умови крос-дефолту між цією позикою та іншею позикою "Укрзалізниці", залученими у Deutsche Bank під державну гарантію на суму 700 млн. дол., що могло б викликати суверенний дефолт", - цитується в повідомленні аналітик агентства Джонатан Шиффер.

Moody's відзначає, що "Укрзалізнця" продовжує обслуговувати позику Deutsche Bank, в України відсутні великі боргові виплати до березня 2010 року, а графік платежів з валютного боргу досить полегшений.

На думку агентства, уряд знову дав чіткий сигнал, що не планує брати на себе відповідальність за борги квазісуверенних корпорацій і банків, вважаючи за краще зберігати резерви для обслуговування власного валютного боргу.

У той же час Moody's зазначає, що рейтинг України "B2" враховує слабкі макроекономічні показники, що зберігаються в банківській системі і безперечно недостатню координацію між фіскальною та монетарної політикою.

Зокрема, агентство звертає увагу на ризик того, що з урахуванням політичної боротьби напередодні президентських виборів в січні-лютому наступного року бюджет-2010 року може мати дефіцит до 7% ВВП.

Moody's нагадує, що "Укрзалізниця" прострочила платіж за основним боргом за синдикованим кредитом від Barclays Capital 20 листопада цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!