За облігаціями "Сітікому" пропонують "фантастичні" умови

Понеділок, 2 листопада 2009, 20:18

Президент холдингу Unitrade Group Володимир Колодюк запропонував власникам облігацій ТОВ "Сітіком" особисто виплатити 10% їх вартості протягом 10 років.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор інвесткомпанії "Фінекс -Капітал" Ігор Когут.

"Сітіком" порушив досягнуті нами у лютому домовленості з реструктуризації. На зустрічі з кредиторами компанії 29 жовтня Колодюк від себе як від фізособи зробив пропозицію виплатити борг з наповненням 10% протягом 10 років. Такі умови, по суті, означають неповернення боргу", - сказав він.

За його словами, такий варіант реструктуризації заборгованості Колодюк пояснив тим, що на даний момент з "Сітіком" як юрособі відкрито понад 60 судового діловодства, і він не бачить можливості продовжувати судові позови з однією частиною кредиторів поряд з частковим погашенням боргу перед іншою частиною кредиторів.

"Фінекс-Капітал", що є власником облігацій, як зазначив Когут, має намір звернутися до правоохоронних органів з метою порушення кримінальних справ за фактом шахрайства.

Він також нагадав, що за однією з серій облігацій на 50 млн. грн. "Сітіком" знаходиться в стані дефолту з січня 2009 року, за іншою - з липня 2009 року.

Аналітик інвесткомпанії Astrum Investment Management Сергій Фурса назвав запропоновані кредиторам умови реструктуризації безпрецедентними для українського ринку і вважає, що вони навряд чи знайдуть розуміння з боку власників.

"У той же час можливості власників боргу обмежені, а ситуація обтяжується конфліктом між власниками компанії. В результаті ми відносимо обидва випуски "Сітікому" до дефолтних", - наведені слова аналітика Фурси в аналітичному звіті Astrum Investment Management.

Як повідомлялося, минулого тижня президент холдингу Unitrade Group Колодюк заявив, що власники облігацій ТОВ "Сітіком" можуть не отримати виплати за ними.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!