Тимошенко завжди знала, що Путін її не оштрафує?

Четвер, 3 вересня 2009, 11:33

З 1 січня ставка транзиту російського газу через Україну зросте на 65%-70%.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду у четвер, доповідаючи про результати зустрічі з прем'єром Росії Путіним.

"Враховуючи те, що ми споживаємо газ за ринковою ціною, то все це (ціни) буде збалансовано", - запевнила вона.

Також прем'єр наголосила, що за 8 місяців після підписання газової угоди не було жодного збою й країна не відчувала, що ціна на газ змінюється щоквартально.

Реклама:

"Україна й Росія переконані, що на Різдво не буде тих традиційних штучок, які бувають у газовій сфері", - зазначила прем'єр.

Крім того, Тимошенко повідомила про домовленість з Путіним, що у зв'язку з кризою Україна буде споживати менший обсяг газу у 2010 та 2011 роках.

За її словами, у 2009 році Україна споживатиме 33 млрд. кубометрів гагу, а у 2010 - 27-33 млрд. кубометрів.

"Безумовно, із самого початку було зрозуміло, що ніяких штрафних санкцій за недобір газу не буде. Це виключається", - заявила вона.

"Не відповідають дійсності повідомлення, які з легкої руки політичних провокаторів лунають у ЗМІ, що пеня передбачена за рахунок зменшення ціни на транзит", - додала Тимошенко .

"Ніяких повернень до старих моделей з використанням "Росукренего" та інших екзотичних компаній не буде. Так само без інших посередників будуть прямі стосунки між двома державними корпораціями", - запевнила прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!