ФДМ: російський претендент на ОПЗ має повне право

Понеділок, 28 вересня 2009, 14:55

ТОВ "Азот-Сервіс", дочірня компанія російського ВАТ "Сибур Холдинг", має повне право брати участь в конкурсі з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови Фонду державного майна (ФДМ) України Олександр Потімков.

"Юридично з боку Фонду держмайна все бездоганно. Законодавче положення про заборону на участь у конкурсі компанії з часткою держави вище 25% поширюється тільки на резидентів. Обмеження в даному випадку у компаній, в яких є частка держави Україна", - сказав він.

При цьому Потімков зазначив, що в статутному капіталі "Азот-Сервісу" немає держчастки.

Реклама:

Крім того, за його словами, визначення Окружного адміністративного суду Києва про припинення проведення конкурсу за позовом ВАТ "Дніпроазот", винесене на вимогу суб'єкта, який не бере участі в конкурсі

"Дніпроазот" не є учасником конкурсу, він навіть заявки не подавав. Його особисті інтереси як юридичної особи жодним чином не порушені", - сказав Потімков.

Він також висловив впевненість в доцільності продажу ОПЗ.

"Моя особиста думка - продавати треба, інакше це може закінчитися великим міжнародним бізнес-скандалом. Треба було подавати списки раніше, а не тоді, коли почали надходити підтверджені платежами заявки учасників", - сказав він.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня прийняв визначення про припинення проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ за позовом "Дніпроазота".

Цим визначенням суд також тимчасово заборонив допускати до участі в конкурсі російське ТОВ "Азот-Сервіс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!