Україні не радять поспішати зі вступом в Євросоюз

Неділя, 27 вересня 2009, 10:32

Ідея вступу України до Європейського Союзу сьогодні вже не здається такою актуальною, як раніше, оскільки економічний центр світу переміщається в Азію.

Таку думку висловив екс-президент Світового банку (СБ) Джеймс Вульфенсон на завершальній сесії 6-го щорічного саміту Ялтинської Європейської стратегії (YES), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Вульфенсон відзначив: "Економіки Європи йдуть на спад! Ви (Україна) хочете членства не в тій асоціації. Активний розвиток відбуватиметься саме в Азії".

За прогнозами екс-глави СБ, до 2050 року Індія і Китай будуть виробляти близько 50% світового ВВП.

Реклама:

"На наступному конференції в Ялті ми, можливо, не будемо говорити про європейську стратегію, а про азіатську стратегію - економічний розвиток сьогодні відбувається в Азії", - сказав Вульфенсон.

При цьому Вульфенсон закликав учасників саміту проаналізувати прагнення жителів азіатських держав до отримання сучасної освіти.

"У Китаї навчається близько 11 тис. американців. Китайців, які навчаються в США - 91 тисяч. А найбільше студентів з Індії та Китаю, які здобувають освіту за кордоном - близько півмільйона. Це ілюструє, наскільки розумні азіати і наскільки вони правильно розуміють стратегічно важливі для свого розвитку речі", - зазначив експерт.

Крім того, Вульфенсон вважає, що на сьогоднішній день глобальна криза до кінця не подолана, але зрушення в економічній архітектурі сучасного світу вже очевидні.

"Я не хочу робити поганих прогнозів, але хотів би підкреслити, що ми не подолали кризу повністю", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!